2013. augusztus 29., csütörtök

Egy kis gasztronómia

Pár szó a gasztronómiai élményeinkről. A mai nap a szokásos módon kezdődött, emberes adag burek és egy pohár joghurt egy talponállóban. Az elmúlt két hétben ipari mennyiségű bureket, csevapot, pljeskavicát és baklavát betermeltünk, de volt szerencsénk a tavcse gravcse nevû egytálételhez, a Shkodra-tónál grillezett pontyhoz, és az ohridi rózsaszín húsú pisztránghoz is. Ma este egy kockás abroszos, sramlizenés teraszon a "kis makedonszka" becenevû, toronyház méretű darálthúsos-sajtos fogással birkóztunk meg, majdnem sikeresen. Igaz, tegnap csak egy árva tonhalkonzerv és egy kis ropi került vacsorára, azért senki ne aggódjon, hogy lesoványodva térünk haza. Fogadkozások: Jövő héttől vega leszek, illetve Szeptembertől futok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése